Članice Inner Wheel Kluba Banjaluka uručile paketiće za mališane iz socijalno ugroženih porodica

Članice Inner Wheel Kluba Banjaluka uručile su danas 50 novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica, djecu s poteškoćama u razvoju i djecu osoba sa invaliditetom.

Naime, članice Inner Wheel Kluba Banjaluka na ovaj način su se priključile akciji koju organizuje banjalučki humanitarac i atletičar Duško Tadić tradicionalno, već četvrtu godinu zaredom.

Brankica Tejić Jerinić, sekretar Inner Wheel Kluba Banjaluka kazala je da su članice Kluba vlastitim sredstvima donirale novogodišnje paketiće kojima žele da obraduju mališane pred novogodišnje i božićne praznike.

„Drago nam je da aktuelna situacija sa Covidom nije spiječila da se svi odazovemo akciji koja će bar malo staviti osmjeh na lica naših najmlađih sugrađana i njihovih roditelja. Ovom prilikom im svima želimo mnogo zdravlja, veselja i druženja u drugim okolnostima u Novoj 2021. godini“, kazala je Tejić Jerinić.

Inner Wheel klub Banja Luka pomogao rad javne kuhinje 'Obrok ljubavi'

Članice Inner Wheel kluba Banja Luka danas su paketima humanitarne pomoći pomogli rad javne kuhinje udruženja ,,Mozaik prijateljstva” u Banjaluci. Donacijom neophodnih namirnica u vrijednosti 400 KM i 30 kg svježeg mesa, isključivo domaće proizvodnje, članice Inner Wheela su podržale i domaće proizvođače. Inner Wheel Banja Luka je višegodišnji donator koji redovno pomaže rad ove javne kuhinje.

“Uz veoma pohvalne riječi za naš rad i trud, ove divne dame izrazile su želju i da pomognu prilikom pripreme i podjele obroka. Tu njihovu iskrenu plemenitu želju ćemo rado ispuniti čim bude povoljnija epidemiološka situacija. Zahvaljujemo se od srca na ovoj donaciji prehrambenih namirnica i želimo da ih prvo zdravlje a onda i njihova humana djela prate kroz zivot”, poručili su iz udruženja “Mozaik prijateljstva”.

U javnoj kuhinji “Obrok ljubavi” povećan je broj korisnika zbog pandemije virusa korona. Svakog radnog dana naprave se obroci za oko 500 ljudi, dok ih vikendom posjeti i do hiljadu korisnika.

Članice Inner Wheel kluba u posjeti Klinici za infektivne bolesti UKC RS

Članice Inner Wheel kluba Banja Luka uručile su danas donaciju Infektivnoj klinici Univerzitetsko Kliničkog Centra u Banjaluci. Ovim primjerom članice Inner Wheel kluba Banja Luka žele zahvaliti ljekarima i medicinskom osoblju za svu požrtvovanost tokom prethodnih mjeseci koliko traje borba sa virusom korona.

„Cilj nam je bio da pokažemo da smo svjesni koliko se bore svih ovih mjeseci. Smatramo da zaslužuju našu pažnju i nadamo se da će im ova mala pomoć dobro doći na pauzama“, kazala je Marica Trkulja, predsjednica kluba. Članice kluba su tokom kupovine paketa pomoći koji sadrže sokove za osvježenje, kafu, grickalice, slatkiše podržali domaće kompanije tako što su kupovali isključivo domaće proizvode. Antonija Verhaz, načelnica Klinike za infektivne bolesti UKC RS zahvalila se članicama Inner Wheel kluba na uručenoj pomoći.

Ona je napomenula da je trenutna situacija jako teška, te da iz dana u dan broj zaraženih virusom korona raste. „Poslednjih dana nas mnogo zabrinjava, a ne iznenađuje, to što je porastao broj osoba koje zahtijevaju intenzivnu njegu i respiratore. Uvijek su jedinice intenzivne njege sa ograničenim kapacitetima, a u ovom momentu to prevazilazi i ljudske resurse i prostorne kapacitete“, naglasila je doktorica Verhaz i dodala da se plaše ako se ovakav trend nastavi kako će dalje.

Ona je istakla da su opterećeni svi, ljekari, poslovodstvo, medicinske sestre, pomoćno osoblje. „Mislim da je u ovim trenucima stub koji najviše trpi pritisak jesu medicinske sestre, medicinski kadar koji provodi najviše vremena u jedinicama intenzivne njege, i ovih naših odjeljenja kovid. Oni su najviše izloženi samim tim što je njihovo vrijeme boravka u tim kovid odjeljenjima duže“, smatra Verhaz. Doktorica Verhaz, ali i članice Inner Wheel kluba Banjaluka uputile su apel svim građanima da poštuju preporuke stručnjaka, da se pridržavaju epidemioloških mjera kako bi zaštitili sebe i svoje bližnje.

Prvi sastanak sa predsjednicom za 2019-2020 godinu Vladanom Đudurović.

Predsjednica je pozdravila prisutne prijateljice i upoznala ih sa temom naše IIW predsjednice Phylls Charter, „Together We Can“ ili Zajedno možemo.

Prijedlozi su da se fokusiramo na životnu sredinu i ekologiju, kao i da akcije budu edukativnog karaktera.

Kako je u maju 2020-te 10 godina od čarterovanja kluba, diskutovalo se o pripremama i donesene su neke važne odluke i zaduženja.

Pomoć porodici Vujasin

Članice Inner Wheel kluba posjetile su porodicu Vujasin koja ima 4 djece. Pored toga što žive u skromnin uslovima, majka je bolesna, pa im je osim materijalne potrebna i finansijska pomoć.

Članice IWC su uručile finansijsku pomoć majci za lijekove, a mališane obradovale sa slatkišima, gardarobom, paketima sa hranom i higijenom.

Radost na licima mališana je najveća nagrada i zahvalnost koje su članice IWC mogle dobiti.

Posjeta guvernerke Melitta Becker-Unger.

Posjeta guvernerke Melitta Becker-Unger , Distrikt 1910, Rotary klubu Banja Luka.

Tim povodom okupila se Rotary zajednica , Rotarakt, Interakt i Inner Wheeel klub, gdje su prezentovali guvernerki svoj rad kako u predhodnoj tako i u tekućoj godini.

Nakon radnog sastanka, predsjednik RC Banja Luka Mladen Miljanović uručio je Guvernrki Melitta Becker Unger zastavicu kluba i prigodan poklon, nakon čega je usledilo neformalno druženje uz prijateljski razgovor.

Posjeta Inner Wheel kluba Banja Luka Inner Wheel klubu Bijeljina.

Posjeta Inner Wheel kluba Banja Luka Inner Wheel klubu Bijeljina na obilježavanju njihove godišnjice od osnivanja.

Inner Wheel klub Banja Luka, sa predsjednicom Vladanom Đudurović i Članicama kluba Sanjom Todorović i Brankicom Jerinić prisustvovale su svečanoj večeri povodom prve godišnjice IWC Bijeljina.

Tom prilikom Predsjednica IWC Banja Luka Vladana Đudurović u pozdravnom govoru čestitala je našim prijateljicama uspješnu prvu godišnjicu, poželjela im i dalje uspješan rad, te im predala prigodan poklon.

Doniran AED uređaj Banskom dvoru i novčane nagrade studentima Akademije umjetnosti

Doniran AED uređaj Banskom dvoru i novčane nagrade studentima Akademije umjetnosti, a prikupljenim sredstvima u Humanitarnoj tomboli clanice IWC Banjaluka pomoci ce projekat socijalnog preduzetnistva Visitor Centar Pecka

“Humanitarni Rotari bal 2019” u organizaciji Rotari kluba Banjaluka održan je 7.12.2019. u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvora.

Osnivac Inner Wheel kluba Banjaluka, Rotari klub Banja Luka ove godine proslavio je jubilej od 85 godina od osnivanja i 20 godina od reosnivanja i tim povodom, predstavnici Rotari kluba Banjaluka donirali su AED uređaj (automatski eksterni defibrilator) direktoru KC Banski dvor Mladenu Matoviću.

Radi se o uređaju koji pruža neophodnu prvu pomoć osobama u slučaju srčanog zastoja do dolaska Hitne pomoći. Ovo je prvi defibrilator koji će biti postavljen u javnom prostoru, a KC Banski dvor je upravo mjesto gdje se svakodnevno okuplja veliki broj naših građana.

Sredstva za ovu donaciju su obezbijeđena kroz donatorsku veče “Humanitarnog bala i sredstava granta distrikta 1910.

U okviru programa “Humanitarnog Rotari bala 2019” uručene su i jednokratne stipendije/nagrade studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci sa sva tri studijska programa (dramski, likovni i muzički) sa najboljim uspjehom.

U organizaciji Inner Wheel kluba Banjaluka na humanitarnom balu održana je i tombola sa vrijednim nagradama.Predsjednica Inner Wheel kluba Banjaluka Vladenka Djudurovic-Stojanovic, prilikom obracanja, najavila je i novu akciju kluba: "Ove godine sredstva prikupljena u nasoj humanitarnoj tomboli iskoristicemo za podrsku projekta socijalnog preduzetnistva Visitor Centar Pecka, koji nas je odusevio svojom misijom spajanja djece i porodica sa prirodom te vizijom pretvaranja ruralnog podrucja u fantasticnu turisticku destinaciju, koja se uspjesno sprovodi u djelo".

Primopredaja dužnosti

Dana 21.05.2019 članice Inner Whweel kluba Banja Luka svečano su izvršilke primopredaju dužnosti novoj predsjednici za 2019-2020. Lentu IWC kluba predala je predsjednica Branislava Pejašinović uz iskrene čestitke i uspjeh u radu novoj predsjednici za 2019-2020 Vladenki Đudurović Stojanović.

Nakon svečane primopredaje lente, uz prigodan poklon, sve članice kluba su zahvalile Brani na divnoj i uspješnoj saradnji , a potom čestitale novoj predsjednici Vladani. Branislava Pejašinović, predsjednica IWC za 2018-2019 predaje lentu Vladenki Đudurović Stojanović, predsjednici IWC za 2019-2020.

Članice IWC kluba na svečanoj večeri.

Rukovodstvo IW kluba za 2018-2020, Brankica Tejić Jerinić-sekretar, Maida Pucar-blagajnik, Vladenka Đudurović Stojanović-predsjednik kluba i Marica Trkulja-zamjenica predsjednice.

Naše dame na obilježavanju 8 marta, međunarodnog dana žena.

Sastanak IWC članica u Novoj 2019 godini počeo je u februaru radno i veselo. Kao i dosada cilj nam je pomoći slabima, siromašnim i nemoćnim osobama, a isto tako velika smo podrška za nadarene učenike i studente, kojima je potrebna materijalna pomoć

Naš moto 2018-2019 „pomozimo ženama i djevojkama“ dobrim dijelom smo ostvarile u 2018, a dobra i pozitivna energija naših dama obradovaće majke i djevojke u lošim materijalnim uslovima i u 2019 godini.

Posjeta IW kluba Banja Luka desetogodišnjici IW klubu Singidunum Beograd

Naše članice bile su na proslavi desetogodišnjice IWC Singidunum u Beogradu od 22-23 marta. Naša prva predsjednica Željka Biuković i buduća predsjednica za 2019/2020 Vladana Đudurović predaju prigodan poklon predsjednici IWC Singidunum Gordani Đenadić.

Naše domaćice iz IWC Singidunum priredile su nam divno upoznavanje Beograda sa vodičem. Naše članice na zabavi 10-to godišnjice IWC Singidunum sa članicama drugih IW klubova

Posjeta i pomoć samohranoj majci Snježani 24 aprila 2019

Predsjednica IWC Banja Luka Branislava Pejašinović sa članicama našeg kluba Željkom i Vladanom u posjeti kod samohrane majke Snježane. Tom posjetom uručena je pomoć Snježani, kako materijalno tako i finansijski.

Posjeta Inner Wheel klubu Varaždin

Inner Wheel klub Varaždin slavio je 20 godina postojanja i rada kluba. Tim povodom pozvani su mnogi IW klubovi iz regiona i šire, tako da je i u ime IW kluba Banja Luka tom velikom jubileju prisustvovala Željka Biuković. Ona je u ime našeg kluba pozdravila i prigodnim poklonom darivala naše prijateljice iz Ćakovca.

Proslava 10 godina Rotary cluba Gloria

Ženski Rotary club Gloria je 11-og maja slavio 10 godina od formiranja kluba. Na tom svečanom jubileju, pored mnogih zvanica, bile su i članice Inner Wheel cluba Banja Luka.

Predsjednica Inner Wheel kluba Banja Luka Branislava Pejašinović uručila je cvijeće i novčana sredstva Predsjednici RC Gloria Branki Trninić. Članice Inner Wheel kluba sa predsjednicom Rotary kluba Gloria Brankom Trninić

Charter Inner Wheel Cluba Bijeljina

Inner Wheel klub Bijeljina je 27.10.2018 proslavio čarter povodom prijema u Međunarodnu Inner Wheel zajednicu.

Tom svečanom povodu prisustvovale su I članice IW kluba Banja Luka, koje su bile I mentori kluba. Predsjednica IW kluba Banja Luka Branislava Pejašinović predala je lentu predsjednici IW kluba Bijeljina Sanji Mojić, a svim članicama IW značke. Uz cvijece i novčana sredstva predsjednica IW kluba Banja Luka s ponosom ističu kako je to drugi klub u Republici Srpskoj.

Na toj svečanoj ceremoniji bilo je lijepo druženje sa IW klubovima iz Srbije,Makedonije, Hrvatske I Austrije.

Pomoć porodici Vujasin

Članice Inner Wheel kluba Banja Luka sa predsjednicom Branislavom Pejašinović odazvale su se humanitarnom apelu sedmočlane porodice Vujasin koja se nalazi u teškoj finasijskoj situaciji i donirali im drva za ogrjev, gardarobu, igračke, prehrambene proizvode I školski pribor.

Ovo je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje naš klub provodi, za socijalno ugrožene građane Banja Luke i šire.

Sastanak internacionalnog predsjednika Rotay kluba za 2018/2019 Barry Rassina sa članovima RC, IWC, RAC, IAC

Zajedno sa Rotary zajednicom , na sastanku održanom u Banja Luci 20.11.2018 članice Inner Whell kluba upoznale su predsjednika Internacionalnog Rotary kluba o našem dosadašnjem radu kao i o planovima i akcijama koje trebamo sprovesti .

Humanitarni Rotay bal

Tradicionalni humanitarni Rotary bal održan je 1. Decembra 2018. u kristalnoj Sali hotela Bosna u Banja luci. Sva sredstva od kupljenih ulaznica i donacija idu kao i svake godine u humanitarne svrh.

Ove godine doniraće se djeci sa kombinovanim smetnjama i kupovinom aparata zs vađenje krvi bebama na Klinici za dječije bolesti rekao je G-din Kasagić, predsjednik Rotary kluba. Na humanitarnom balu održana je tombola članica Inner Whell kluba Banja Luka, Gdje prikupljen sredstva od tombole takođe idu u humanitarne svrhe. Kako je naš moto za ovu godinu “Briga za žene i djevojke” sredstva prikupljena prodajom tombole uručićenmo Savezu žena oboljelih od karcinoma dojke “Iskra” rekla je predsjednica IWC Branislava Pejašinović.

Članice Inner Wheel kluba u posjeti kod udruženje žena “Iskra”

Članice IWC Banja Luka na Rotary balu prikupile su značajna sredstva od prodaje tombole i 12.12.2018, ta sredstva su uz prigodan poklon predale udruženju žena oboljelih od karcinoma dojke “Iskra”.

Predsjednica IWC Branislava Pejašinović istakla je da je naš rad humanitarnog karaktera .Sa našom članarinom i našim akcijama prikupljena sredstva poklanjamo prvenstveno djeci, ženama i starijim osobama. Oni su najosjetljivija populacija našeg društva, a kako je naš moto za 2018-2019 godinu “Briga za žene i djevojke” mislimo da spravom prikupjena sredstva možemo dodijeliti udruženju “Iskra”.